Mit nevezünk esszenciális olajnak/illóolajnak?

Az esszenciális olajok a növények magjaiban, kérgében, hajtásaiban, gyökereiben, virágaiban és egyéb részeiben található természetes aromatikus összetevők. Kellemes és erőteljes illatuk is lehet. Az illóolajok javíthatják a hangulatot, lecsillapíthatják az érzékeket, és akár erős érzelmi reakciókat is kiválthatnak. Használatuk azonban messze túlmutat az illatuk varázsán, hiszen a természetben mindennek célja van. A növények illatanyagai védelmező feladatokat látnak el: elriasztják a kártevőket, odacsalják a beporzó rovarokat, megójvák a növényt a betegségektől. A természetes illatok tömény kovonatok, amiket leggyarkrabban lepárlással (desztilláció), hidegen sajtolással, vagy oldószeres kivonással szerzünk meg a növényektől. 

Esszenciális olajok szorongásra | Gyógyszer Nélkül

Az illóolajak, a növényekből kinyert esszenciák akár ötven-hetvenszer is hatékonyabbak lehetnek szervezünk védelmében, mint azok a növények, amikból kintoák őket. Például 1kg levendula illóolajhoz 200kg friss levendulavirágra van szükség, 1 kg citrom illóolajhoz 3000db citrom héját sajtolják ki. Egyetlen csepp borsmenta illókb 28 csésze borsmenta hatóanyaga rejlik!

Az esszenciális olajokat a történelem során számos kultúrában hasznosították egészségjavító tulajdonságaikért.
Az öngondoskodás holisztikusabb megközelítése felé mutató modern tendenciák, és az alternatív egéegészségmegőrzési módszerek egyre növekvő tudományos hitelessége az esszenciális olajok jelentős egészségügyi előnyeinek újrafelfedezéséhez vezetnek.olajban 

Sokuk igen erőteljes tisztítóhatással rendelkezik. Egyedülálló kémiai szerkezetüknek köszönhetően külsőleg alkalmazva célzottan fejtik ki jótékony hatásaikat. Bizonyos olajok az étrend kiegészítésére is használhatók a vitalitás és a jó közérzet támogatásához.

 

Az aromaterápia fő eszköztárát az illóolajok képezik. Tudatosan használja fel az az illatok testi működésünket jelentősen befolyásoló hatását. Hatásuk nemcsak a limibkus rendszer befolyásolása révén érvényesül, hanem rendkívül összetett mivoltuknál fogva más, az ember tesit működését jótékonyan befolyásoló egyéb hatásaik vannak.

Kapcsolatfelvétel

Név: Szántó Adrienn
Email: adrienn.szanto@gmail.com
Telefon: +36305033460

Megkeresés tárgya

Jognyilatkozat
Jelen weboldal nem a doTERRA vagy bármely kapcsolt vállalkozásának hivatalos weboldala, az azon elhelyezett tartalmak nem minősülnek a vállalat hivatalos közléseinek, a honlapon közzétett információkért semmilyen felelősséget nem vállal. Minden védjegy vagy bejegyzett védjegyet tartalmazó szimbólum a dōTERRA Holdings, LLC védjegye vagy bejegyzett védjegye.